One Team – Your Phygital Agency
Ad

News no image

Published on 16 Αυγούστου 2016 | by Greekports

0

Το μανιφέστο του Captain Fu για τον ΟΛΠ

«Η Cosco προσδίδει ιδιαίτερη αξία στην “Αξιοπιστία” και στην “Υπευθυνότητα» ενώ παράλληλα προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των μετόχων της», ξεκαθαρίζει στους εργαζομένους του ΟΛΠ ο κάπτεν Φου . Ο νέος ισχυρός άνδρας και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης διαχειρίστριας του λιμανιού του Πειραιά σε επιστολή του προς όλους τους εργαζόμενους που στέλνεται αμέσως μετά την απόκτηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου στις 10 Αυγούστου – και αποκαλύπτει η «Καθημερινή» – απαριθμεί τις προτεραιότητες του κινεζικού ομίλου στην Ελλάδα, περιγράφει τα σχέδιά του για το άμεσο και απώτερο μέλλον και εξηγεί τους κανόνες εμπλοκής της Cosco στην καθημερινότητα του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ της «Καθημερινή», στην μακροσκελή επιστολή-μανιφέστο ο κάπτεν Fu Chengqiu, ή κάπτεν Φου όπως είναι γνωστός στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του λιμανιού, πραγματοποιεί άνοιγμα φιλίας προς τους εργαζομένους και επιχειρεί να καθησυχάσει τυχόν ανησυχίες γα την επόμενη μέρα στην εταιρεία. Δεσμεύεται πως ο νέος βασικός μέτοχος θα καταστήσει τον ΟΛΠ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη και υπογραμμίζει πως «είμαστε στρατηγικοί επενδυτές, όχι κερδοσκόποι. Δεν παραλείπει δε να σημειώσει ότι «θα εφαρμόζουμε αυστηρά την ελληνική εργατική νομοθεσία και δεν θα προχωρήσουμε σε άδικες απολύσεις». «Χρειαζόμαστε την ενεργή συνεργασία σας, την ένθερμη τήρηση από μέρους σας των κανόνων και κανονισμών της εταιρείας, καθώς και την αφοσίωσή σας στο αντικείμενο εργασίας σας», προσθέτει.

«Η China Cosco Shipping είναι και θα συνεχίσει να είναι ανθρωποκεντρική, να κάνει χρήση του νόμου ως οδηγό και σημείο αναφοράς, να αντιμετωπίζει με σεβασμό οποιοδήποτε υπάλληλο του ΟΛΠ επιθυμεί να εργαστεί μαζί μας με πάθος και αγάπη για την εργασία του», τονίζει. Την επιστολή που εστάλη με email σε όσους εργαζομένους διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τυπωμένη σε όσους δεν έχουν ηλεκτρονική διεύθυνση, αναφέρεται επίσης ότι «υπό το φως της παρούσας κατάστασης οι Κινέζοι διευθυντές που θα διοριστούν από την China Cosco Shipping θα είναι ελάχιστοι. Πιστεύουμε πως Θα πρέπει να παραμείνουν περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και στους σκληρά εργαζόμενους πολίτες του Πειραιά».

Και ο κάπτεν Φου συνεχίζει λέγοντας «ας εργαστούμε μαζί, ως μια ομάδα του ΟΛΠ, ας αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, ας είμαστε διορατικοί, ας εφαρμόσουμε την ύψιστη επαγγελματική αρχή και αξία: Σκέψου όπως σκέφτονται και οι πελάτες σου, ανησύχησε για την ανησυχία των πελατών σου και εξυπηρέτησέ τους με πρώτης τάξεως υπηρεσίες!».

Στο νέο διοικητικό σχήμα του ΟΛΠ πρόεδρος ανέλαβε ο διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Cosco Shipping, Γουάν Μιν, και διευθύνων σύμβουλος όπως προαναφέρθηκε ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής της θυγατρικής της στον Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.) κάπτεν Φου.

Οι άλλοι έξι άνθρωποι-κλειδιά στη νέα ιεραρχία του λιμανιού του Πειραιά είναι οι εξής: Οι Άγγελος Καρακώστας, Ντενγκ Ξιαόλι και Λι Τζιάντσουν ως αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι, ο Τζι Φένγκμινγκ ως γενικός οικονομικός διευθυντής και οι Αθανάσιος Λιάγκος και Ιωάννης Κούβαρης ως ανώτεροι σύμβουλοι διοίκησης. Οι δύο τελευταίοι εκπροσωπούν το ελληνικό Δημόσιο. Να σημειωθεί πως ο Αθανάσιος Λιάγκος συμμετέχει μαζί με έναν εκπρόσωπο της Cosco και στην επιτροπή ελέγχου του νόμου 3693/2008 του ΟΛΠ.

Πηγή: kathimerini.gr


About the Author

greekportsads

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑