One Team – Your Phygital Agency
Ad

News no image

Published on 10 Απριλίου 2016 | by Greekports

0

Οι πιο ελκυστικές αγορές για διεθνείς επενδυτές των Logistics

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα επιχειρεί να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις στον τομέα του διαμετακομιστικού εμπορίου, τα στοιχεία της FDI Intelligence, της βάσης δεδομένων και ανάλυσης των Financial Times, δείχνουν πως η Βρετανία και το Μεξικό ήταν οι πλέον ελκυστικές αγορές για άμεσες ξένες επενδύσεις στα Logistics την τελευταία διετία. Προσέλκυσαν τα περισσότερα ξένα κεφάλαια, μολονότι οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα σε επίπεδο χώρας. Σε επίπεδο πόλης, όμως, το Ντουμπάι και η Σιγκαπούρη προσέλκυσαν το μεγαλύτερο αριθμό ξένων επενδυτών και κεφαλαίων .

LOGISTICS FDI1

Στο διάστημα Ιανουάριος 2013 – Σεπτέμβριος 2015 η Βρετανία ήταν ο πλέον ελκυστικός προορισμός με 140 επενδύσεις, ακόμα περισσότερες από τις ΗΠΑ (121) και την Κίνα (106). Ομως με βάση τα κεφάλαια που επενδύθηκαν στον τομέα των Logistics την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Μεξικό με 11,7 δισ. δολάρια από ξένες εταιρείες, λίγο ψηλότερα από την Κίνα που προσέλκυσε διεθνή κεφάλαια 11 δισ. δολαρίων. Ακολουθούν η Γερμανία, η Ισπανία και η Ινδία.

LOGISTICS FDI2

Με βάση τον αριθμό των ξένων επενδύσεων στα Logistics, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Ντουμπάι και ακολουθεί η Σιγκαπούρη. Ομως η Βερακρούζ στο Μεξικό έρχεται στην πρώτη θέση με βάση τα κεφάλαια που επενδύθηκαν σε μια πόλη με 4,1 δισ. ευρώ. Συνολικά, πάντως, η Δυτική Ευρώπη παρέμεινε ο πλέον δημοφιλής προορισμός για διεθνή κεφάλαια που επενδύουν στα Logistics με 601 επενδύσεις, ενώ άλλες 233 επενδύσεις καταγράφονται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Γηραιά Ηπειρος ως σύνολο προσέλκυσε κεφάλαια 42,8 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουάριος 2013 – Σεπτέμβριος 2015.

LOGISTICS FDI3

Η γερμανική Deutsche Post, η μεγαλύτερη εταιρεία logistics στον κόσμο, ήταν ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής κατά την ίδια περίοδο με 166 επενδύσεις. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η DHL Express, που ανήκει στον όμιλο Deutsche Post, με 62 επενδύσεις.

LOGISTICS FDI4


About the Author





greekportsads

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑