One Team – Your Phygital Agency
Ad

News

Published on 14 Μαρτίου 2016 | by Greekports

0

Το δρόμο για νέες συνεργασίες ανοίγει η επένδυση της Cosco σύμφωνα με τον Κινέζο Πρέσβη Τζόου Σιαολί

Η επένδυση της Cosco στη χώρα μας δεν ενισχύσει μόνο την εμπορική και επενδυτική συνεργασία Ελλάδας – Κίνας, αλλά ανοίγει το δρόμο και για άλλες επενδύσεις από κινεζικούς ομίλους υποστήριξε ο Κινέζος Πρέσβης κ. Τζόου Σιαολί και τη διάρκεια ομιλίας σε μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων. Η κινεζική πρεσβεία διοργάνωσε την Παρασκευή κλειστή εκδήλωση για γυναίκες πρέσβεις στην Ελλάδα και συζύγους πρέσβεων επ’ ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ ΑΕ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΑΕ), θυγατρικής της Cosco.

Ο κ. Τζόου τόνισε, επίσης, πως οι επενδύσεις στο λιμάνι (που φτάνουν το ένα δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, μαζί με τα κεφάλαια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τους εργαζόμενους και το μίσθωμα στον ΟΛΠ) θα διευκολύνουν «τις διμερείς ανταλλαγές στον τομέα του τουρισμού, των χρηματοδοτήσεων, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της επιστημονικής καινοτομίας». Κατά τον Κινέζο διπλωμάτη, η ολοκλήρωση της συμφωνίας για απόκτηση του 67% του ΟΛΠ από την Cosco θα συμβάλλει στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα καθώς δίνει θετικό σήμα και στους υπολοίπους διεθνείς επενδυτές.

Οπως είπε, «ορισμένοι ξένοι πρεσβευτές στην Ελλάδα μου λένε ότι οι επιχειρήσεις στις χώρες τους παρακολουθούν στενά το έργο. Εάν οι Κινέζοι πετύχουν, οι επιχειρηματίες τους θα έρθουν επίσης στην Ελλάδα». «Με αυτή την έννοια», πρόσθεσε, «το έργο στο λιμάνι του Πειραιά έχει πάει πολύ πέρα από το διμερές πεδίο». Κατά τον πρέσβη της Κίνας, η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες στην Ελλάδα για αναζωογόνηση της οικονομίας και «θα πρέπει επίσης να υποστηρίξει τη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας στον Πειραιά. Η αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα θα ωφελήσει την Ευρώπη στο σύνολό της, αφού οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ Κίνας και ΕΕ θα γίνουν ισχυρότεροι και πιο ζωντανοί».

Στο Πεκίνο εκτιμούν πως η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση ξεκαθάρισε ο κ. Τζόου Σιαολί ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και στις αμφιβολίες που υπήρχαν την περίοδο που η Κίνα αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά μεταρυθμίσεων στην οικονομία της. Τόνισε πως «η Ελλάδα διαθέτει πλεονεκτική γεωγραφική θέση, ικανά δίκτυα μεταφορών, επίγεια, θαλάσσια και εναέρια, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τουριστικούς πόρους, καινοτόμες επιχειρήσεις και ερευνητικά ινστιτούτα, επαγγελματίες και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, που αποτελούν σημαντικά θεμέλια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον Κινέζο πρέσβη, «η Cosco είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του Πειραιά. Η μέχρι τώρα επιτυχία της ΣΕΠ ΑΕ δεν είναι μόνο επιτυχία της Cosco, είναι επίσης μια επιτυχία της Ελλάδας, αποτέλεσμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Το αυτό θα ισχύσει και για τον ΟΛΠ. Όπως και η ΣΕΠ έτσι και ΟΛΠ αποτελεί πλέον κινεζικό επενδυτικό σχέδιο. Όμως οι δύο εταιρείες ήταν και παραμένουν ελληνικές και ανήκουν στους Έλληνες. Η ΣΕΠ θα είναι πάντα ένας ελληνικός τερματικός λιμενικός σταθμός και ο ΟΛΠ θα είναι πάντα ένα ελληνικό λιμάνι. Τόσο Η ΣΕΠ όσο και ο μελλοντικός ΟΛΠ θα συνεχίσουν να απασχολούν έλληνες διευθυντές και προσωπικό, να συνεργάζονται με τις ελληνικές επιχειρήσεις, να συμβάλουν στα έσοδα του ελληνικού δημοσίου και των δήμων και να λειτουργούν σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία. Το λιμάνι, οι υποδομές και οι διάφορες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργήσει και θα δημιουργήσουν οι επενδύσεις της Cosco θα είναι ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Θα παραμείνουν στη γη της Ελλάδας και θα υπηρετούν τον ελληνικό λαό».


About the Author

greekportsads

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑