One Team – Your Phygital Agency
Ad

News logo

Published on 22 Μαρτίου 2016 | by Greekports

0

Τελικός για τρεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ιταλίας, Ferrovie Italiane, επιδιώκει να εξαγοράσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίμημα που θα κινείται κάτω από τα 100.000.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Renato Mazzoncini. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Euro2day.gr με βάση τηλεγράφημα του Reuters, ο ίδιος υποστήριξε πως «έχουμε προκριθεί στη διαδικασία εξαγοράς των ελληνικών σιδηροδρόμων» και πως «ανταγωνιζόμαστε τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους και μια κινεζική εταιρεία» την οποία δεν κατονόμασε.

Η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε προ ημερών πως «έγινε αποδέκτης αιτημάτων από τρεις δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας Υποβολής Αρχικού Ενδιαφέροντος, που είχε οριστεί για τις 21/03/2016».

Σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία της εταιρείας τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ), το ΤΑΙΠΕΔ «έλαβε γνώση αιτήματος ενδιαφερόμενου επενδυτή για παράταση της Ημερομηνίας Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών (είχε οριστεί για τις 28/3/2016) με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών και η ψήφιση από την Βουλή δύο κρίσιμων νομοσχεδίων, του φορολογικού και του ασφαλιστικού, τα οποία επηρεάζουν τις οικονομικές προσφορές που θα υποβληθούν».

Σταθμίζοντας τα δεδομένα, και με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την ιδιωτικοποίηση των δύο εταιρειών, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε τη μεταβολή των βασικών ημερομηνιών των χρονοδιαγραμμάτων ως εξής:

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νέα καταληκτική προθεσμία Υποβολής Αρχικού Ενδιαφέροντος η 15/4/2016 από 21/3/2016.

Νέα Ημερομηνία Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών η 31/5/2016 από 26/4/2016.

ΕΕΣΣΤΥ

Νέα Ημερομηνία Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών η 31/5/2016 από 28/3/2016.

Πηγή: euro2day.gr


About the Author





greekportsads

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑