One Team – Your Phygital Agency
Ad

News

Published on 25 Ιουνίου 2019 | by Greekports

0

Kapsch TrafficCom: Νωρίτερα από το προβλεπόμενο το πρώτο σύστημα e-Vignette στην Ευρώπη

Η Kapsch TrafficCom παραδίδει νωρίτερα από το προβλεπόμενο στη Βουλγαρία το πρώτο σύστημα e-Vignette στην Ευρώπη. 

  • Οι Αρχές υπέγραψαν την παράδοση-παραλαβή άμεσα, χωρίς ενστάσεις
  • Σε εθνικό επίπεδο, το σύστημα evignette καθιστά τα αυτοκόλλητα των παρμπρίζ περιττά
  • Οι πελάτες πληρώνουν μέσω εφαρμογής κινητού, website ή μέσω σημείων selfservice
  • Το σύστημα είναι απαραβίαστο και η επιβολή του φτάνει εγγυημένα σχεδόν το 100%
  • Οι Αρχές και η ιδιωτική εταιρεία διοδίων μπορούν πλέον να παρουσιάσουν νέα προϊόντα Vignette με μερικά μόνο κλικ, χωρίς επιπλέον κόστος

 Αθήνα, 24 Ιουνίου 2019 – Η κοινοπραξία Kapsch Traffic Solutions, παρέδωσε ένα πλήρως λειτουργικό, πανεθνικό σύστημα στις Βουλγαρικές Αρχές. Το σύστημα παραδόθηκε και άρχισε τη λειτουργία του πάνω από 2 μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο που ήταν στις 17 Δεκεμβρίου 2018. Η ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος επικυρώθηκε και υπογράφηκε τον Μάιο του 2019 χωρίς καμία ένσταση από τις Βουλγαρικές Αρχές.

Όσοι ταξιδεύουν στη Βουλγαρία οδικώς, μπορούν τώρα να προμηθευτούν e-vignettes μέσω εφαρμογής κινητού, website και αυτόματων πωλητών στα πρατήρια καυσίμων, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με τα παλιά αυτοκόλλητα στα παρμπρίζ των οχημάτων τους.

Στα τέλη του 2017, οι αρχές των αυτοκινητοδρόμων της Βουλγαρίας παραχώρησαν στην κοινοπραξία Kapsch Traffic Solutions τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν πανεθνικά ένα σύστημα διοδίων για φορτηγά άνω των 3.5 τόνων. Η σύμβαση επεκτάθηκε στην εισαγωγή μιας ηλεκτρονικής βινιέτας (πληρωμή οδικών φόρων) και στα επιβατηγά αυτοκίνητα. Το έργο θα ήταν σε ισχύ για 19 μήνες και θα περιελάμβανε την παράδοση και εγκατάσταση 500 self-service αυτόματων τερματικών έκδοσης και επικύρωσης ηλεκτρονικών βινιετών, 100 οχημάτων ελέγχου του οδικού δικτύου, 100 συστημάτων ζύγισης οχημάτων σε κίνηση, 100 αψίδων χρέωσης διοδίων και ενός κέντρου δεδομένων μαζί με την εξυπηρέτηση πελατών.

Η κοινοπραξία Kapsch Traffic Solutions ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του έργου με την παράδοση του εθνικού συστήματος e-vignette (ηλεκτρονικής βινιέτας) σε κατάσταση λειτουργίας. Αναλυτικότερα, η εταιρεία παρέδωσε όχι μόνο εγκαίρως αλλά και νωρίτερα από το προγραμματισμένο, όλα τα οχήματα ελέγχου, το κεντρικό σύστημα πληροφορικής e-vignette, τα ενεργά κέντρα δεδομένων, το ηλεκτρονικό κατάστημα, τα 500 τερματικά self-service και την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Το αντίτιμο για τη χρήση του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Βουλγαρίας που καλύπτει περισσότερα από 16.000 χλμ. παρέμεινε το ίδιο. Το σύστημα είναι ευέλικτο και επιτρέπει στις αρχές να λανσάρουν νέα προϊόντα βινιετών με ελάχιστα κλικ χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Οι τοπικές αρχές έκαναν χρήση αυτής της δυνατότητας και δημιούργησαν μια «Βινιέτα του Σαββατοκύριακου», για εκείνους που ταξιδεύουν λιγότερο συχνά και διατίθεται μαζί με την ετήσια, την τριμηνιαία, τη μηνιαία και την εβδομαδιαία ηλεκτρονική βινιέτα, προϊόντα που είναι ήδη πολύ δημοφιλή στην αγορά.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, όλοι οι χρήστες των συγκεκριμένων οδών, είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν έγκυρη ηλεκτρονική βινιέτα για να μπορούν να ταξιδεύουν στη Βουλγαρία.

Η Βουλγαρία είναι η 6η Ευρωπαϊκή χώρα μετά την Αυστρία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Τσεχία και τη Λευκορωσία, στην οποία έχει δουλέψει η Kapsch με τη δημιουργία εθνικών συστημάτων είσπραξης διοδίων και η πρώτη στην Ευρώπη που εφαρμόζεται το σύστημα ηλεκτρονικής βινιέτας (e-vignette).

Η Kapsch TrafficCom είναι ένας πάροχος συστημάτων έξυπνης μετακίνησης με δραστηριοποίηση στους τομείς των διοδίων, της διαχείρισης κυκλοφορίας, της έξυπνης αστικής μετακίνησης, της κυκλοφοριακής ασφάλειας και των διασυνδεδεμένων οχημάτων. Σαν εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων, η Kapsch TrafficCom καλύπτει ολόκληρο το φάσμα δημιουργίας αξίας για τους πελάτες της, από εξαρτήματα και σχεδιασμό μέχρι εφαρμογή, λειτουργία και διαχείριση των συστημάτων. Οι λύσεις μετακίνησης που παρέχει η Kapsch TrafficCom, βοηθούν να γίνουν οι δρόμοι πιο ασφαλείς, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί και άνετοι στην κίνηση σε αστικές περιοχές και σε αυτοκινητόδρομους, καθώς βοηθούν και στη μείωση της ρύπανσης.

Έχοντας τη φήμη του διεθνούς παρόχου συστημάτων έξυπνης μετακίνησης η Kapsch TrafficCom, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά έργα σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση, έχει την έδρα της στη Βιέννη της Αυστρίας και το 2017 γιόρτασε τα 125 χρόνια επιτυχούς ανάπτυξης, εξέλιξης και εφαρμογής νέων τεχνολογιών προς όφελος των πελατών της. Σαν μέλος του Kapsch Group, η Kapsch TrafficCom διαθέτει θυγατρικές και υποκαταστήματα σε πάνω από 30 χώρες και είναι εισηγμένη από το 2007 στο Prime Market του χρηματιστηρίου της Βιέννης (Κωδ. KTCG). Η Kapsch TrafficCom απασχολεί περισσότερους από 4.800 εργαζόμενους, δημιουργώντας έσοδα για το οικονομικό έτος 2016/2017, περίπου 648 εκ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε το www.kapsch.net και www.kapschtraffic.com.

Ακολουθήστε μας στο Twitter: twitter.com/kapschnet.


About the Author





greekportsads

Comments are closed.

Back to Top ↑