One Team – Your Phygital Agency
Ad

News

Published on 25 Απριλίου 2018 | by Greekports

0

Το 17ο EAST MED YACHT SHOW 3-6 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πηγή: news.travelling.gr

Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για το 17ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κύριος Αντώνης Στελλιάτος και ο Διευθυντής της Μαρίνας Ζέας κύριος Άγγελος Κόπιτσας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του ΟΚΕ και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ κύριος Γιώργος Βερνίκος καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κύριος Βασίλης Κορκίδης.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, κύριος Χρήστος Λαμπρίδης, η Βουλευτής Α’ Πειραιώς Γεωργία Γεννιά, ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά κυρίου Ανδρέα Θεοφίλου Πλοίαρχος κύριος Κωνσταντίνος Παΐσιος καθώς και ο Διοικητής Μαρίνας Ζέας Πλωτάρχης κύριος Αντώνιος Μηνάς.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις ομιλίες:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης, υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι το East Med Yacht Show είναι μία από τις πιο σημαντικές, προβεβλημένες και με κύρος διοργανώσεις που διεξάγονται στον Πειραιά και συμπλήρωσε ότι συγκεντρώνει τους κυριότερους επαγγελματίες στον τομέα του γιώτινγκ, Έλληνες και ξένους και αποτελεί πόλο έλξης. Στη διάρκεια της έκθεσης -συνέχισε – θα ενημερώνονται οι επισκέπτες για αξιοθέατα, μουσεία, διασκέδαση και την αγορά του Πειραιά. Γι’ αυτό είπε ότι στηρίζει το East Med Yacht Show και χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως μια δράση εξωστρέφειας. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της προσπάθειας που κάνει η Δημοτική Αρχή για την ανάδειξη του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού, που σε αυτό συμβάλλει και η επιτυχημένη πορεία του East Med Yacht Show. Χαρακτήρισε τον τουρισμό, τη θάλασσα και την ναυτιλία ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την πόλη του Πειραιά. Κάνοντας μια αναδρομή στην τουριστική καμπάνια Destination Piraeus επεσήμανε ότι έχει θετικά αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι χρειάζονται κι άλλες συνέργειες μεταξύ πολλών διαφορετικών ανθρώπων και φορέων της πόλης.

Ο κύριος Αντώνης Στελλιάτος Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού έκανε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε αναφέροντας ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης στις ναυλώσεις των ελληνικών επαγγελματικών τουριστικών σκαφών, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017 βρίσκεται στο 80-100%. Κυρίως εξαιτίας του ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα, μέσα στο αλαλούμ που γίνεται στην περιοχή μας, καθώς και λόγω της αμέριστης βοήθειας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα του Υπουργού και των ενεργειών του Λιμενικού Σώματος για την πάταξη των παρανόμων ναυλώσεων, που είναι και ο βασικός λόγος που τα ελληνικά σκάφη δεν παραμένουν δεμένα στις Μαρίνες όπως τόσα χρόνια.

Επίσης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το 17o East Med Yacht Show 2018, θα είναι το μεγαλύτερο show που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς θα έχουμε όλη η γκάμα των επαγγελματικών ελληνικών σκαφών, εικοσάμετρα ταχύπλοα, catamaran, ιστιοπλοϊκά, παραδοσιακά σκάφη χτισμένα με τα Ελλήνων καραβομαραγκών σε Πέραμα, Κοιλάδα και Σύρο και mega yachts των 50-60 μέτρων. Επιπλέον, οι φετινοί εκθέτες θα φτάσουν τους πενήντα από όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών που έχουν σχέση με τον θαλάσσιο τουρισμό.

«Σας περιμένουμε όλους 3-6 Μαΐου στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. Ενωμένοι θα βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία, στηρίζοντας δύο από τους βασικούς πυλώνες της, τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό».

Ο Διευθυντής της Μαρίνας Ζέας κύριος Άγγελος Κόπιτσας επισήμανε τη συμβολή της μαρίνας στο East Med Yacht Show, η οποία φιλοξενεί την έκθεση για τρίτη χρονιά και εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους χώρους για τον ελλιμενισμό των σκαφών και την τοποθέτηση περιπτέρων, ενώ διαθέτει και το προσωπικό της για τις ανάγκες αυτού του μεγάλου event.

«Έχουμε πλέον συνδέσει το όνομα μας, με την διεξαγωγή μίας από τις σημαντικότερες εκθέσεις διεθνώς για τον θαλάσσιο τουρισμό. Σκοπός μας είναι πάντοτε να συμβάλουμε στις προσπάθειες ανάδειξης του θαλάσσιου τουρισμού και του Πειραιά και προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε όπου και όποτε μας ζητηθεί».

Η Μαρίνα Ζέας αποτελεί προορισμό για εκατοντάδες διερχόμενα και μόνιμα σκάφη αναψυχής κυρίως λόγω της Ιστορικής της σημασίας της, της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών της και του γεγονότος ότι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Πειραιά, προσφέροντας έτσι στους πελάτες και στα πληρώματα των σκαφών αμέτρητες δυνατότητες και συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην τοπική οικονομία.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Πειραιάς έχει μπει σε ένα εκρηκτικό δρόμο ανάπτυξης κυρίως λόγω του λιμανιού, που συνδέει την ενδοχώρα και την Ευρώπη με την Μέση και την Άπω Ανατολή και αποκτά μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη δυναμική. Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα ασφαλής, που συνδυάζει πολλά στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού που γίνεται σήμερα. Η προβολή που θα επιτευχθεί μέσω του East Med Yacht Show, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσους εμπλέκονται στα ζητήματα αυτά να δουν από κοντά την ανάπτυξη που υπάρχει στο χώρο του yachting.

«Είναι ένας χώρος που μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία και ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είμαστε έτοιμοι να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο, να καταπολεμήσουμε την ανομία, να επιχειρήσουμε τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και να αποκαταστήσουμε το πλαίσιο που πρέπει να διέπει την δραστηριότητα των επαγγελματιών στο χώρο του αυτό. Είμαι βέβαιος πως θα είναι μια επιτυχημένη έκθεση τουριστικών σκαφών αναψυχής, καθώς όλοι στον Δήμο Πειραιά έχουμε μια φιλοδοξία, ο Πειραιάς να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης και οικονομικά αναπτυσσόμενης πόλης».

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) κύριος Γιώργος Βερνίκος έδωσε έμφαση στην τοποθεσία του Πειραιά, σημειώνοντας ότι είναι μια πόλη που ψάχνει να βρει την ταυτότητά της μέσα σε μια δύσκολη περίοδο και κάτω από δύσκολες συνθήκες. «Σωστά η δημοτική αρχή προσανατολίζεται σε ένα δρόμο ανοιχτό προς τη θάλασσα. Το άνοιγμα της πόλης του Πειραιά και στις νέες τεχνολογίες και σε οτιδήποτε έχει σχέση με τη θάλασσα που αποτελεί το φυσικό εφαλτήριο για να έχει κανείς πρόσβαση στον πλούσιο νησιωτικό και θαλάσσιο ελλαδικό χώρο. Μέσα σε αυτή τη λογική το East Med Yacht Show, συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά. «Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε τις δύσκολες αυτές ώρες, η χώρα μας να σταθεί όρθια. Μέσα στη κρίση ο θαλάσσιος τουρισμός αναδείχθηκε ως το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κύριος Βασίλης Κορκίδης απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό επισημαίνοντας «το yachting αποτελεί την αιχμή της “τρίαινας” του ελληνικού τουρισμού στη χώρα μας μαζί με την κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα, και η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει το νούμερο ένα σημείο ενδιαφέροντος στην νοτιοανατολική Μεσόγειo».

Πληροφορίες για το 17ο East Med Yacht Show

Το 17ο East Med Yacht Show 2018, που φιλοξενείται για τρίτη χρονιά στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά θέτει υψηλούς στόχους και αποσκοπεί:

  • στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία/σκάφη αναψυχής.
  • στη διερεύνηση και δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς αλλά και με ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Παγκόσμια αλλά και την Ελληνική Τουριστική Αγορά.
  • στη βελτίωση της Ελληνικής θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
  • στη προώθηση και τη τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.
  • στη καθιέρωση της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα του Πειραιά, ως διεθνή τουριστικό προορισμό.
  • στη σταθερή ανάπτυξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας σε άμεση συνάρτηση με τον κλάδο του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

Η έκθεση αποτελείται από:

Έκθεση σκαφών: 60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά. Το τμήμα αυτό είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Περίπτερα εκθετών: 50 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 5000 άτομα ενώ η δραστηριοποίηση των περίπου 5000 πλοίων και σκαφών στο χώρο των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων είναι μια αγορά που ενδιαφέρει τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού ειδικότερα.

Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης απαρτίζεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (HPYOA) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Το σαλόνι έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΝΕΕ), ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).


About the Author

greekportsads

Comments are closed.

Back to Top ↑