One Team – Your Phygital Agency
Ad

News

Published on 02 Φεβρουαρίου 2018 | by Greekports

0

Σημάδια αισιοδοξίας στη ναυτιλία με την είσοδο νέων τραπεζών στη χρηματοδότηση

Πηγή: newmoney.gr

Η κρίση που δημιούργησε στη ναυτιλία η αποχώρηση παραδοσιακών τραπεζικών ιδρυμάτων από τη χρηματοδότηση του κλάδου, αλλά και οι αχτίδες αισιοδοξίας από τη είσοδο νέων τραπεζών είναι τα δύο γεγονότα που αποτυπώνουν την σημερινή εικόνα της θαλάσσιας βιομηχανίας.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, Νίκος Βουγιούκας, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας:

«Η πολυπόθητη διόρθωση του ναυτιλιακού κύκλου φαίνεται να έρχεται αλλά σε κάθε περίπτωση η αγορά είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από το 2016 όποτε γευτήκαμε και τα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών. Είναι βέβαιον ότι μια θετική πορεία των αγορών θα επιφέρει καλύτερες προοπτικές σε όλα τα παραναυτιλιακά επαγγέλματα συμπεριλαμβανομένου και αυτά που έχουν σχέση με την χρηματοδότηση της ναυτιλίας» και προσέθεσε:

«Είναι γεγονός ότι ο κλάδος διέρχεται σημαντικότατη κρίση λόγω της απομάκρυνσης ιστορικών ναυτιλιακών τραπεζών από την διεθνή αγορά.  Βεβαίως υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας από την στιγμή που βλέπουμε νέες τράπεζες να εισέρχονται στο χώρο». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον γενικό γραμματέα της Ένωσης για μια σύντομη επισκόπηση της χρονιάς που πέρασε και αναφορά στην πολυποίκιλη δράση της Ένωσης την περασμένη χρονιά.

Ο γ.γ. της Ένωσης, Γιώργος Ξηραδάκης, δήλωσε από την πλευρά του:

«Δυστυχώς έφθασε η ώρα που θα πρέπει να κόψουμε κομμάτι της πίτας μας για τους ξενιτεμένους τραπεζικούς της ναυτιλίας αλλά και τα χρηματοοικονομικά στελέχη που δουλεύουν σε όλο τον κόσμο, μακριά από την πατρίδα.  Η απομάκρυνση, ξαφνική ή προγραμματισμένη, πολλών και σπουδαίων τραπεζών από την ελληνική αγορά καθώς επίσης και η συρρίκνωση δραστηριοτήτων αρκετών από αυτών που απασχολούσαν δεκάδες εξειδικευμένα στελέχη στις καλές αγορές της ναυτιλίας, έχουν συρρικνώσει τον κλάδο μας επικίνδυνα αφήνοντας πολύτιμη εμπειρία Ελλήνων χρηματοδοτών σε άλλα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα» και συνέχισε:

«Χωρίς να έχει άμεσο αντίκτυπο σε νομοτελειακό επίπεδο, η συνεχιζόμενη πολιτική ελέγχου κεφαλαίων (capital controls) εμποδίζει νέες τράπεζες που θέλουν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική ναυτιλία να μπορούν να έρθουν και να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να απασχολήσουν νέα στελέχη.  Συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι στην παρούσα φάση για την ανάπτυξη του κλάδου και την μείωση της αυξανόμενης ανεργίας των ναυτιλιακών τραπεζικών στελεχών.»

Τα μέλη της Ένωσης αποτελούνται από στελέχη Ναυτιλιακών Τραπεζών και στελέχη των διευθύνσεων χρηματοδότησης (Finance) Ναυτιλιακών εταιριών που έχουν έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους Νίκο Βουγιούκα, (Πρόεδρο), Βασίλη Μαντζαβίνο (Αντιπρόεδρο Α), Κωνσταντίνο Οικονόμου (Αντιπρόεδρο Β), Γιώργο Ξηραδάκη (Γενικό Γραμματέα), Κατερίνα Φίτσιου (Ταμία), Γιώργο Λάιο (Αν. Γεν. Γραμματέα) και Κωνσταντίνο Ιωάννου (Μέλος).

Η εκδήλωση περιλάμβανε όπως κάθε χρόνο τον καθιερωμένο Ετήσιο Αγιασμό και την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Πατέρα Δημήτριο.

Η βασιλόπιτα μοιράστηκε σε όλους τους οργανισμούς που παραβρέθηκαν ενώ πλούσια δώρα κληρώθηκαν στους παρευρισκόμενους. Το φλουρί έπεσε στην τράπεζα DNBNOR η οποία διατηρεί γραφείο αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η XRTC Business Consultants ενώ δώρα για τους νικητές της λαχειοφόρου που πραγματοποιήθηκε προσέφερε η εταιρεία OCEANSTAR MANAGEMENT INC.


About the Author





greekportsads

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑